Poznáme farbu roka: Neprehliadnuteľná aj v interiéri

Výrazné farebné kontrasty a netradičný odtieň na netradičný čas. V roku 2023 k dominuje v interiérovom i módnom dizajne práve Viva Magenta, odvážna a pulzujúca farba.

Táto farba je plná života a energie a má silnú schopnosť prebudiť emócie. Je to farba, ktorá oživí interiér a dodá mu moderný vzhľad. Využitie tejto farby v dizajne bude prevažne smerované k moderným a efektným priestorom, ako sú kancelárie, obývacie izby, chodby a obchody. Môžu sa použiť aj ako farba na steny, nábytok, sedačky na mieru, čalúnené stoličky, koberce a doplnky. Táto farba bude vyzerať skvele s nižšie uvedenými farebnými kombináciami.

Ako by sme mohli charakterizovať farbu roka? Ide o jemný karmínový červený tón, ktorý vyhovuje tým, ktorí chcú svojím výberom interiéru urobiť viac výrazu, hoci ak dávate prednosť minimalistickému štýlu, môžete k nemu pridať niekoľko jemných prvkov. Značka opisuje farbu ako: „asertívna, ale nie agresívna“, odvážnejšia ako farba Pantone roka 2022 Peri Peri.

Aké farby kombinovať s Viva magenta?

  • námornicá modrá
  • neutrálna piesková
  • škoricovo hnedá
  • odvážna čierna
  • smaragdovo zelená
  • slivková a svetlo ružová
  • žlto-oranžová, zlatá
  • minimalistická šedá
  • zelená

V obývačke skúste spojiť nábytok v neutrálnych odtieňoch sivej s purpurovým čalúneným nábytkom, aby ste farebnej palete svojej izby dodali teplo a dynamiku. Na rozdiel od toho sa môžete rozhodnúť aj pre jeden výrazný kúsok, ako je purpurová pohovka alebo koberec, a zvyšok svojej dizajnovej schémy udržujte utlmenejší.

Poznáme farbu roka: Neprehliadnuteľná aj v interiéri

Ak je farba roka na vás príliš odvážna, siahnite iba po doplnkom ako sú napríkad dizajnové vankúše Pri výrobe nábytku na mieru v podobe sedačky uprednostnite radšej nadčasové farby, ktoré nerušia s interiérom.

Poznáme farbu roka: Neprehliadnuteľná aj v interiéri

Nikdy nepodceňujte silu pridania novej akcentujúcej farby do akéhokoľvek obytného priestoru prostredníctvom čalúneného nábytku, či už niekoľko vankúšov na pohovke alebo luxusný prehoz cez posteľ, pridanie jednoduchých doplnkov, kobercov alebo použitie dizajnovej tapety.

Mám záujem o sedačku na mieru

Vyplňte prosím nasledovný formulár a my vás budeme kontaktovať.

Vyberte si tvar sedačky o ktorú by ste mali záujem

Tu napíšte požadovaný rozmer sedačky